18 jan. 2012

Jag funderar på att skilja mig och börja röka.

Det kan ge mig bättre ekonomi och mer egentid.

Om jag lägger undan 35 kr per dag som ett paket cigg kostar så sparar jag 13 000 tusen per år. Detta tips fick jag faktiskt från min gamla Kemilärare på högstadiet. Kommer inte ihåg något annat hon sa men just detta fastnade. Hon rekommenderade oss att börja låtsasröka. Lägg pengar i burken varje dag för mist ett cigarettpaket. Så har du klart budgeten för semesterresan. ( just vid denna tidpunkt var jag nog inte så mottaglig för jag började röka på riktigt i stället... men man blir ju klokare på vissa punkter)

Så fick jag ett annat tips på flyget härom dagen av en trevlig man. Att "låtsasskilja mig" Han hade tonårsbarn nu men när barnen var små så tog han och hans fru varannan vecka när det gällande allt ansvar för barnen. Ena veckan gör man allt. Lämnar, hämtar, vabbar, lagar mat mm. Nästa vecka behöver man inte göra någonting utan kan välja om man vill träffa kompisar, jobba över, slappa, träna osv. Vi kom fram till att det var som att vara skild men ha kvar det bästa. Familjen.

2 kommentarer:

 1. Smart sätt att spara pengar, idag är det väl ännu dyrare med cigg så det blir ännu mer pengar till semestern:-) men semester har ju också blivit dyrare så, ja det går väl jämnt ut antar jag.
  Gällande låtsasskiljas så låter det i teorin som en bra idé att ta varannan vecka men misstänker att det är mycket svårt att genomföra i verkligheten då så många andra saker dyker upp oannonserat. Nåja, vi gör ju alla vad som passar oss bäst. Jag tror jag fortsätter vara gift:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh bra att priset har ökat. Då blir det en lyxigare semester :-)

   Ja så är det ju, saker poppar upp titt som tätt. Hur gör dom som verkligen är skilda på riktigt!? Dom Måste ju ta hela veckan och där med basta. Vi kör nu lite varannan dag ungefär. Har inget riktigt körschema. Speciellt inte nu efter jul. Känns som om vi inte har några rutiner alls. Lite manjana manjana. Man får väl pröva sig fram helt enkelt.

   Radera