31 maj 2012

Jag kanske inte svarar dig.


Jag kanske inte svarar när du ringer, mailar, smsar, kommenterar, facebookar eller skriker på mig. 

Jag dissar dig inte. Jag försöker bara få läget under kontroll. Det är lite mycket just nu. Jag är lite trött. Hinner inte med allt jag skulle vilja och behöva hinna med. Men jag måste ta lite tillfälliga avbrott för att inte gå under. Hoppas du förstår.

Man kanske borde kidnappa sig själv oftare. Till en plats där allt står still. Där ingenting funkar. Där man bara kan sitta still och inte göra någonting. Ta en paus från tankar och alla måsten.

Det var strömavbrott härom dagen på halvön där vi bor. Då får man liksom tänka om. Vad gör jag idag utan ström. Jag borde ha passat på. Passat på att ta det som en ursäkt att inte göra någonting. Men i stället åkte jag till ett köpcentrum och bytte kläder. 

Men för två månader sedan när lillen var nyfödd och strömmen gick satt jag bara framför brasan och ammade. Jag försökte behålla elden i brasan för att det inte skulle bli kallt. Det kändes så basic. Så harmoniskt. För några sekunder så var jag bara där. Bara där med elden, värmen och min lilla bebis. Ingen annanstans. Inte i framtiden eller i dåtiden. Bara där.

Hur ofta är du där du är?


9 kommentarer:

 1. alldeles för sällan

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Men ändå någon gång. Räcker med att försöka vara det ibland tänker jag....låter ändå som om Du är där Du är ibland. Det är gott nog. Vissa är nog aldrig där.

   Radera
 3. Inte ofta nog... tyvärr...

  /Stefan

  SvaraRadera
 4. Inte så ofta. Knappt nån gång...en söndag åkte jag till Iksu spa, det var så skönt! Mer sånt till mamman! Ammar bara en gång per dag, jag kan åka oftare men det är inte så många som vill/orkar/kan ta hand om 3 barn samtidigt...idag hade jag nästan en sån stund när jag låg på studsmattan och tittade på molnen. Sen kom L med en flykick åsså var the moment over...

  Sköt om dig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt studsmattan och IKSU SPA. VI FÅR KOMMA UT TILL ER SÅ...UPS VERSALER...får vi ligga på studsmattan du och jag och ta vår tid medan barnen tittar på ha ha. Nu ska vi ligga här i fem min och kolla på molnen sedan är det er tur.

   Barnvakt till tre...ja vad har man utsatt sig för. Då måste man ju ha två barnvakter.

   KRAAAM

   Radera