24 feb. 2012

Pojken som gärna lekte prinsessa, med klackar och klänning.

Han kunde inte förstå vad problemet med det var. Varför fick han inte leka med det han ville?


Jag kan verkligen hålla med HAMPUS BERGENHEIM om att vi på ett sätt lever i en normstyrande diktatur. Även om acceptansen är mycket större idag än för 50 år sedan. Så är det fortfarande så att små pojkar drillas till att vara tuffa, hårda och gilla action. Upp igen. Inte gråta. Kolla vilken stor monstertraktor. Vad tuff den är. Inga känslor här. Han kan ju bli bög för tusan.

Det är fascinerande hur många fäder (och vissa mödrar) som - på riktigt - tror att deras söner kommer bli homosexuella om dom leker med "tjejiga" saker.

Jag LOVAR att låter du ditt barn själv få bestämma vad han/hon vill göra och leka med så kommer inte deras sexuella läggning att ändras för det. Det är lika troligt som att ögonfärgen skulle ändras från brunt till blått för att barnet leker med blå leksaker.

Och OM det nu skulle visa sig att ditt barn är homosexuell. So What?! Vi lever inte i ett land där det är straffbart att älska en annan människa bara för att hon råkar ha samma kön. Det bevisar bara att man har en sådan stark kärlek att man trotsar alla normer. Finns det något vackrare?

Ha en kärleksfull helg!

P.S läs Hampus artikel. Mycket bra skrivet av en ung kille som går sin egen väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar