27 feb. 2012

Sätt på dig din mentala kondom!En mental kondom som skyddar dig från påhopp och får kulorna att studsa. Ibland önskar jag att jag hade en riktigt "vattentät" kondom över mig, som skyddar mot ord och känslor som jag inte vill ska komma in. För hur många gånger har man inte sagt - Jag bryr mig inte. Men så känner man efter ett litet tag. Jag BRYR mig visst. Men jag VILL INTE bry mig.

Ibland bryr jag mig inte alls vad folk tror, tycker och tänker. Då känner jag mig "untouchable" Men så träffar orden hårt och sätter sig liksom fast i ens huvud och ekar. Det kan vara något litet som man bara inte kan sluta tänka på.

Jag önskar att jag kunde ha haft en mental kondom under högstadiet. Allt skit jag fick höra då räckte för en hel livstid. Och då var man så skör. Och hade definitivt ingen kondom på sig.

Men mest av allt önskar jag att det fanns ett gäng mentala kondomer att ge ut till dig som har det jobbigt. Till dig som tar åt dig av andras dumma påhopp. Till dig som går till skolan eller jobbet och lider. Eller har en tyrann hemma som får dig att må dåligt. Någon som mentalt trycker ner dig. Med ord.

Fick faktiskt uttrycket från Torsten Flink på Aftonbladets TV. Rolig, galen, kreativ man med svart nagellack. Som tar småtjejer på rumpan i direktsändning. Men oxå säger sådana fantastiska tänkvärda saker.

2 kommentarer: