23 jan. 2012

Vad är okey att göra i en offentlig bubbelpool?

Offentlig amning i all ära. Men snälla i bubbelpoolen på äventyrsbadet?! Där går väl en gräns eller? Vrålhångla är det OK?

Var på äventyrsbad i Sundsvall i helgen. Barnen var överförtjusta. Jag hade tänkt att smita ifrån lite och njuta av de varma bubblorna. Dock kändes det inte helt bekvämt att glida ner i en ångande bubbelpool blandat med bröstmjölk. Detta toppades senare av ett vrålhånglande par som jag heller inte var beredd att dela kroppsvätskor med. Jag smet istället in i en "bubblande grotta" och fick några bubblor på ryggen som gjorde gott innan turturduvorna dök upp även där. Då simmade jag ut.

Jag är lite kluven till offentliga badhus. Men det är säkert inte äckligare där än på en restaurang. Bara det att man känner sig mer mottaglig när man står där i baddräkt och allt kommer så nära inpå på något sätt. Ett hårstrå mellan fingrarna kan få mig att freaka ut. Men jag är glad att det finns något som heter klor. 

Blunda och simma lugnt!

4 kommentarer:

 1. alltså, ja verkligen, amma offentligt är en sak, men i en pool. sorry men det är ju rent av ohygieniskt! både för mamma/barn men alla andra också. uff!

  SvaraRadera
 2. Ja eller hur!? Kan ju inte vara ott heller med klormjölk..

  SvaraRadera
 3. Jag snålade ur när jag var i Budapest, och istället för att gå till det lyxiga, turistanpassade badhuset gick jag till ett lite mer "äkta". Där sågs hudflagor flyta runt i bassängerna, eftersom folk satt med såna där skrubb-vantar och höll på i bassängerna. Ett antal par hade förspel alt. petting, och i en bastu stod en man och metodiskt torkade av sig svett, för att sedan sträcka ut handen och låta svetten rinna ner som ur en kran i pölar på golvet.

  Kan inte direkt påstå att jag förstod charmen med turkiska/ungerska/vad-det-nu-heter-för-nånting bad efter det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. OMG Ha ha - det bräcker mitt med hästlängder. När jag läste ditt inlägg så kommer jag att tänka på när jag var på Island och badade i den blå lagunen. Ovanför ytan känns väl allt OK men om man ttar upp leran/sanden från botten och tittar på den så är det fullt med små hårstrån i den. Denna lera smörjer folk in sig med BLÄÄÄÄ!!!

   Vad säger du? Ska vi inte ta lyxvarianten nästa gång?

   Radera