25 juni 2012

En casual midsommar
Förvandlingen till Midsummerzilla började redan kvällen innan då jag började storröja framför svärföräldrar, man och barn. Städade, skramlade och bullrade sådär lite extra för att alla andra skulle få dåligt samvete framför VM-matchen.

Jag nådde kulmen en timme innan gästerna kom på midsommarafton. Började fräsa att nu var det dags att öka farten och göra minst tio saker samtidigt istället för en om vi skulle hinna klart. Min man frågade med sitt norrländska lugn om det inte var meningen att det skulle vara lite "casual" som vi bestämt innan.

- Hur faan ska vi kunna ha en TREVLIG och AVSLAPPNAD midsommar om inte allt är färdigt och perfekt innan gästerna kommer???!!!

Men när gästerna kom och jag fick ett glas rosé i handen drog sig huggtänderna tillbaka. Det blev varken lekar eller sånghäften. Och HÖR och HÄPNA vi hade det supertrevligt ändå. Åt gott, hängde på bryggan, åkte båt, dans runt lilla stången. Senare på kvällen när barnen somnat satte vi på babywatchen och smet in till grannarna.

Tack alla som var med och gjorde det o-perfekta till en perfekt midsommar.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Skönt att man inte är ensam att vara hysterisk inför midsommar.

   Radera
 2. ja, hihi, vi var bortbjudna men hade med oss massa lekar (brännboll, kubb, femkamp mm) och inte hann vi med något av dessa, det var fullt upp med allt annat skoj:-)
  man har alltid så stora ambitioner om att allt ska hinnas med men ibland är det en mycket bra idé att verkligen köra casual för allas skull

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dom där jäkla "Ambitionerna" som äter upp en :-P Efteråt så vet man ju att mindre än hälften hade räckt.

   Radera
 3. Ah vad jag kanner igen mig! Nar jag ska ordna fest eller middagsbjudning eller liknande sa snoar jag alltid in mig pa att allt ska vara sa fint och trevligt, enligt mina superspecifika planer. Jag kan verkligen forstora stamningen innan genom att frasa at alla i min narhet. Mycket kontraproduktivt for att folk ska uppleva det som fint och trevligt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju så dubbelt. Det är kul att förbereda och göra fint och trevligt. Men finns det någon gång man börjar bråka med sin sambo så är det nästan alltid när man förbereder en fest...det är så lätt att brinna av och se svart....och så kommer gästerna och då går man och morrar åt varandra...trevligt nja.

   Radera