10 apr. 2012

Du kan få alla droger du vill. Men inte en extra kudde.
Jag valde att inte ta någon smärtlindring när jag skulle föda. Av olika skäl. Dels för jag vet av erfarenhet att jag kan hantera smärtan under denna korta tid. Jag har försökt att jobba med smärtan under mina tre förlossningar. Inte mot smärtan. Försökt att tänka att den hjälper mig att få ut bebben. Jag läste en väldigt bra liknelse om att smärtan är som en stor våg och du kan inte ta dig igenom vågen så det är lika bra att åka med. En annan sak som jag har fått för mig är att epidural stoppar upp krystvärkarna. Och det ville jag verkligen inte. Samt att jag kände att när jag tog lustgas med mitt första barn så blev jag lite väck och jag vill vara DÄR och närvarande när jag föder. Och mina förverkar gör inte så ont utan det är först vid krystvärkarna det börjar kännas på riktigt för mig.

MEN mina förlossningar har gått väldigt fort. Skulle jag utsättas för utdragen smärta längre än den korta tid jag gjorde så skulle jag säkert oxå tagit i med hela artilleriet av droger som erbjöds. Jag skäms nästan när jag hör om alla er otroligt duktiga hjältinnor där ute som kämpar i timmar. I dygn. Jag är full av beundran. Ni är BÄST!

Men när jag ligger där och gjort klart för personalen att jag INTE vill ha någon smärtlindring. Men jag skulle vilja ha extra kuddar för att jag vill ligga skönt. Samt att jag undrar var den där sköna sängen är som min syster berättade fanns där för tre veckor sedan när hon födde?! Britsen som jag fick ligga på imponerade inte på mig.

- En extra kudde? Varför det? 
- Ehh för att jag vill ligga skönt.
- Nja, det vet jag inte, men jag kan se efter.
- Ja, tack det vore snällt?!

Sedan fick jag en extra kudde av undersköterskan och sedan kom barnmorskan in med en till. Men då utbrister hon:

- Men du har redan fått en extra kudde.
- Ja, men jag tar gärna en till som jag kan ha som stöd bak ryggen.
- Nej, tyvärr två kuddar är redan en för mycket. Du får klara dig med dom två du har.

Så jag undrar lite bortskämt. Vad kostar en extra kudde? Jag menar om man jämför med epidural, lustgas, kjejsarsnitt eller morfin?

När sedan undersköterskan lämnar av mig på mitt rum säger hon.

- Jag kommer komma ihåg dig för du luktade kokos och ville ha kuddar.

Varför jag luktade kokos var tack vare min underbara kräm Cocoa Butter. Som jag älskar och rekommenderar till alla gravida att smörja in magen med.

Hur som helst så gick allt mycket bra och min lilla kille e fantastisk och doftar så där gott som bara en nykläckt liten bebbe kan göra. Han doftar inte kokos.

4 kommentarer:

  1. Åh grattis! Både till bebis och extra kudde. Kanske lite extra grattis till barnet....

    SvaraRadera
  2. ledsen att jag sålde in sängen och så fick du inte ligga i den! skam på sös:-)

    SvaraRadera
  3. Ha ha ja det var ju lite snopet. Men jag ska nog vara glad att jag fick komma in på BB alls det verkade överbelastat värre där i mars april. Det är väl alla midsommarbarn :-D

    SvaraRadera