5 sep. 2012

En småbarnsmammas tankar på föräldramötet.1. Phu vilken tur jag hann i tid. Första föräldramötet på nya förskolan. Viktigt.

2. JÄKLAR! bara inte brösten läcker nu. Bäst jag går ifrån och ammar snart. För jag kan väl inte ta fram tutten här?! Eller? Det kanske är en bra Icebreaker?

3. Vilken tur att jag hann byta ut påsklämman till en gummisnodd. Synd bara att den ersattes av en Hellokittysnodd.

4. Oj, var man tvungen att ta av sig skorna?! Oups. Olika strumpor.

5. Undra om barnen där hemma har det bra med grannen.

6. Strama knutar och pärlörhängen. Högklackade skor. Dom flesta föräldrar verkar ha städade jobb och järnkoll på läget. Jaha en jobbar tydligen på kommunen.

7. Kanske finns det någon man kan börja hänga med... Men vem vill leka med mig? Jag framstår ju som lortungen i Madicken.

8. Oj då, byxorna åker upp när jag sätter mig ner. Har jag rakat benen? Nej FAN. Kanske syns det inte från långt håll.

9. Satan vad varm jag är. Lillskrutten jag bär på alstrar all jordens värme.

10. Det gäller att backa ut eftersom svetten rinner på ryggen.

11. Men gud vad geggiga mina glasögonen är. Undra om det syns.

12. Jaha, då var det presentation. Jag har verkligen ingen koll på vad barnen eller föräldrarna heter. Oj dom ser så förhoppningsfulla ut. Jag låtsas att jag känner till några barn.

13. Mina byxor kunde ha varit renare.

14. Om jag klämmer ihop tårna så syns nog inte hålet på strumpan där fram.

15. Shit jag luktar svett. 

16. Vad sa fröken nu? Jag nickar, ler och ser engagerad ut.

6 kommentarer:

 1. Underbart inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D

   Jag skulle betala dyrt för att veta vad de andra föräldrarna tänkte.

   Radera
 2. Hahaha...hur tror du läraren kände sig? Jag hade mitt allra första föräldramöte igår, som högstadielärare. Håret såg ut som hejsansvejsan, jag luktade svett och sminket satt inte riktigt där det gjorde på morgonen eftersom jag varit nästan tolv timmar i skolan redan... Ja, så skulle man ju helst ha nåt genomtänkt att säga...gaaah....! Den kritiska massan av föräldrar stirrade på mig och min kollega och ja, vi var nog totalt utmattade båda två efteråt och osäkra på vad föräldrarna egentligen tyckte och tänkte. Med största sannolikhet tänkte alla mer på sig själva och deras "missar" av orakade ben, fula frisyrer och svettlukt. Det var nog ingen som stirrade på dina fläckiga byxor etc. (speciellt inte med tanke på att du hade en bebis med dig, då hör det liksom till med diverse fläckar och lukter). Kram på dig och din underbara blogg som alltid är så träffande :) och underhållande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver nog INTE vara orolig. Alla egoföräldrar tänkte nog BARA på sig själva... och tog kanske in 10% av informationen de fick av er. Men är säker på att du mottogs som en härlig lärare. Charmig om inte annat. he he

   Vad kul att höra om ni på "andra sidan". Själv är jag lite rädd för er :-O Rädd att göra fel känner mig som en förstaklassare som inte gjort läxan. Glömmer väskor, kommer försent med barnen mm. Jag är mardrömmen för en förskolelärare.

   Kul att du gillar bloggen. Även skoj att läsa kommentarer. Det är NI som får mig att vilja fortsätta med den :-D

   Radera
 3. Du gör min dag! Underbart träffande inlägg - igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör min dag att läsa alla härliga kommentarer :-)
   Saknar dig, om du är den Martina jag tror du är.
   Kramis

   Radera