17 feb. 2012

Super Mom is long gone.

Så här en månad kvar tills det blir tre barn i huset så funderar jag stundtals på om jag är så värst vidare lämpad för rollen.

Efter dagis tog jag barnen till Mc Donalds för middag. Glömde plånboken hemma åkte hem hämtade den. Klarade mig precis från att få soppatorsk mitt på motorvägen med två hungriga barn i bilen och minusgrader ute. Väl tillbaka på "Donken" så smet tvååringen nästan ut genom dörren och höll på att halka på det nybonade golvet. En vänlig själ i personalen stoppade henne. Hon blev livrädd för honom. Fast han bjöd henne på glass. Då ville storasyster också ha kaka. Det fick hon. En stor chokladmuffin. Barnen fick leka av sig i lekrummet medan mamma satt och åt rester från deras brickor och kollade sin nya iPhone. Jag upptäcker att jag gått och visat trosorna hela kvällen i tron om att det var mitt linne. Jag ser ju inte så bra neråt eftersom jag har en jättemage i vägen. Åkte och hämtade mannen på stan. Gjorde en "latläggning" av barnen, dvs lät dom somna i bilen. På natten upptäckte pappan att tvååringen hade bajsblöja på sig. Dvs jag hade missat att byta.

Lat, trött, ofräsch, oengagerad, ger barnen onyttig mat som mutor, utsätter dom för fara... Räcker det med att man är en mönstermamma varannan dag?

 Trevlig helg alla vardagshjältar!

4 kommentarer:

 1. Störtlöjligt att vara mönstermamma! Jag tittar in här ibland och känner ofta igen mig, förutom att jag "bara" har två bonusbarn men med ett tredje bidrag på ingång om typ nio dagar... Kul läsning!

  SvaraRadera
 2. TACK!

  Åh vad spännande. Lycka till med tillskottet, smörblomman :-) Det låter som om du kommer ha fullt upp.

  Ja, mönstermammor finns nog inte. Då är det något skumt. Dom döljer något. Ekvationen är omöjlig.

  SvaraRadera
 3. Finns inga mönstermammor, jag är helt övertygad. Å finns dom så har dom max ett barn, en barnflicka, en hushållerska, en kock, en städerska och en alltiallo som fixar allt annat...vi med tre barn får vara nöjd om man lyckas borsta tänderna iaf en gång per dag! Kram!

  SvaraRadera
 4. Ha ha ja det stämmer. Man får dra ner på "onödiga" saker såsom duscha och borsta tänderna. Fasiken det låter ändå najs att ha allt det där ovanstående... kanske kan man skicka mannen på kurs i detta ;-)

  Kram

  SvaraRadera