12 jan. 2012

Jag är inte snorkig... jag är bara en APA.

Jag har svårt att känna igen folk. Jag har t om varit ute och ätit lunch med en person och sedan inte känt igen samma personen efter någon vecka. En annan gång på en fest så hälsade jag på fem stycken på raken genom att sträcka fram handen och säga mitt namn. Alla sa. Men vi känner ju varandra. Det var pinsamt. I filmer är det likadant. Jag blandar ihop skådespelare. Tror jag kan ha en lätt form av ansiktsblindhet... Eller så är det bara så att jag lever i min egen lilla bubbla. I dagens samhälle så ska ju alla få en diagnos. Man letar efter svar. Kanske är det överdrivet. Kanske ska man bara acceptera att alla är olika?

När jag var tonåring och en person hälsade på mig som jag inte kände igen sa min mor till mig "Alla känner apan, men apan känner ingen."Och i många fall har jag känt mig just så. Som en Apa.

Men nu vet du. Så om du ser mig på stan och jag inte hälsar så är det inte för att jag är snorkig. Jag känner helt enkelt inte igen dig.

2 kommentarer:

 1. åh, jag är likdan. alla kommer fram till mig, men HEJ Stella!!, och jag ser ut som ett frågetecken....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att det finns fler Apor där ute :-P

   Nu spelar jag ibland bara med och så brukar det klarna efter ett tag vem personen är. Svårast är när personer är på "fel" plats.

   Radera