28 dec. 2011

Att jobba är rena barnleken jämfört med att vara julledig.

Jag är helt slut. Haft julsemester i några dagar med barnen. Eller kanske ska jag säga jag har "jobbat" hemma. Man vilar ju inte upp sig direkt. Lekparken, pyssla, matutfodring fem gånger per dag, byta blöjor, sortera tvätt, städa undan, plocka fram, plocka bort, klä på, klä av, torka, försöka vara pedagogisk, hitta på aktiviteter, åka och handla, ta en promenad, måla, bygga koja... och den enda som är helt utsliten efter en dag e JAG. Vad gör dom på dagis?! Har dom små hjul som barnen får springa runt i tills dom stupar?

Underbara Syster yster var här med sin dotter och jag lyckades väl avsluta i alla fall två meningar innan hon for hem. Och då var hon ändå här i flera timmar. Jag kände mig något mer lobotomerad än vanligt. Tror det är julgröten som satt sig på hjärnan.

Tack Bolibompa för den lilla pausen jag fick efter middagen. Och tack underbara barn för idag. Trots att mina batterier är helt slut så är mitt hjärta fulladdat.

Jag får vila upp mig när jag börjar jobba. Det är ju som sagt rena barnleken jämfört med en dag med barnen.


2 kommentarer:

  1. :D
    Ja, det är jobbigt med jullov.

    Hoppas du får skön "semester" på jobbet!

    SvaraRadera
  2. Tack. Ja det fick jag faktiskt. Det var apaskönt att jobba en hel dag. Då vet man ju liksom vad som komma skall under dagen... på ett ungefär.

    SvaraRadera