13 dec. 2012

Det blir ingen Lucia i årDet bestämde rektorn på vår förskola. Det är så härligt med privata förskolor. Dom kan göra lite vad som. Vara lite som Gud.

Men Oj vad har hänt? Är skolan bombhotad? Nej, nej, nej. Vet ni vad anledningen var? Snö. Det snöade som bekant för ÅTTA dagar sedan. DET är anledningen till varför dom ställde in Lucia som alla föräldrar och barn sett fram emot sedan midsommar. Det är fortfarande snö på gården.

Ehhh då undrar jag lite försiktigt. Kan man inte vara inne som alla andra förskolor om det inte går att vara ute? För jag (och alla andra föräldrar) hade sett fram emot att få se våra stolta små barn stå där framme och sjunga falskt med snea luciakronor, dåligt sittande stjärnstrutar och illa koordinerad gång.

Och vad gör man nu. Ska jag vara svennebanan och tyst och fint bara acceptera eller skriva brev till rektorn? Man vill ju inte bita den hand som föder ens barn?

// Bitter/Sur/Ledsen mamma

6 kommentarer:

 1. Klart du ska bita den handen!
  Helsurt att inte få se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp får ta kraft från dig Tigerkvinnan ;-)

   Tack fär peppen

   Radera
 2. Det var det dummaste jag hört. Klart du ska säga ifrån? Finns ingen annan förälder du har kontakt med som du kan prata ihop dig med först? Brukar kännas lättare om man är flera :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst e det lite knasigt. Jo de flesta föräldrar verkar inte så nöjda med detta...dom jag har pratat med. Jag vill ju inte starta ett upplopp utan bara ha en dialog...vilket inte verkar så lätt när skolan inte alls ser något "fel" i att de ställde in.
   Tack för peppen!

   Radera
 3. Jorå, bit på du. Skicka ett mail, förklara din besvikelse, och barnens. Vi är ju människor, vi kan gå i snö...dålig ursäkt tycker jag. Precis lika fånig som den som kom på att man inte fick vara pepparkaksgubbe/gumma på sin förskola. Herregud!/pilli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det lite väl "skitenödigt" i bland? Känns som om alla är så nervösa över att göra fel. Precis som du säger. Vi är ju alla människor. Jag fattar att det kan bli fel. Det jag inte fattar är att man INTE lyssnar på kritiken!!! Så man kan förbättra sig.

   Nu har jag skickat ett mail och detta var svaret:

   "Vi har haft ett fint Luciafirande nu på förmiddagen i idrottssalen och jag tror att barnen är nöjda.
   Vi har sammanlagt 16 avdelningar (förskola och skola) och tiden var för knapp för att ordna med många små Luciatåg."

   ...så ursäkten var att dom är en för stor skola. Mao kan dom inte hantera den storleken...phu jag orkar inte ens svara på detta mail. Känns som om dom inte alls tar det till sig. Men ska skriva upp detta och ta upp på nästa föräldramöte...jag kommer bli den där jobbiga förälden som bryr sig FÖR MYCKET. Men vad gör man inte för sina små.

   Kramis

   Radera