14 juni 2012

Varje gång jag flyttar lämnar jag en bit av mitt hjärta.

Det bästa med att flytta är att lära känna nya underbara människor. Det värsta med att flytta är att behöva lämna dom.

Jag har bott på 14 adresser i mitt liv. Har fortfarande massa flyttkartonger som står utspridda runt om. Jag har liksom aldrig landat i ett boende. Jag har bott utomlands. Jag har bott från södra Sverige till norr. Och bor nu någonstans däremellan. Men är det så viktigt egentligen var man bor? Jag menar när du har fått det där drömboendet vad händer då? Faller allt på plats då? Är du Lycklig då? Är du klar då? 

Kanske heter det drömboende just bara för att det är en dröm. Det kanske aldrig ska bli på riktigt. Visst jag skulle vilja landa någon gång. Och det ganska snart. I alla fall en tid så jag kan rota mig lite. Inbillar jag mig. 

Men det finns ju fördelar med att flytta mycket. Jag har upptäckt att jag klarar mig på mindre prylar än jag trodde. Jag lär känna mig själv bättre efter varje gång jag bryter upp och flyttar genom att jag träffar nya människor jag kan spegla mig i och inspireras av.

Kanske är jag rädd för att låta rötterna ta fäste. Att jag ska känna mig fast. Jag är ju vattukvinna jag gillar ju frihet. Men man känner sig kanske inte bunden om man fastnar i något man älskar.

Hemma kanske inte är en fysisk plats. Det kanske är ett tillstånd. Man hittar hem till sig själv. Till sitt liv. Att du känner dig hemma i dig själv. 

Det finns ett uttryck som heter "My home is wherever I lay my hatt" jag skulle vilja ändra det till "My home is wherever I lay my Hart"

Vissa människor jag träffar känner jag mig hemma hos direkt. Jag behöver inte ens varit i deras fysiska hem. Det är inte relevant hur dom bor. Det är hur personen ÄR som får mig att känna mig hemma.

Där jag känner kärlek. Där är hemma för mig.

4 kommentarer:

 1. Själv har jag bara bott på sju platser i mitt liv och på den sista adressen sedan 30 år tillbaka (med samma man!). Jag trivs, men nu börjar det kännas som allt är för stort sedan barnen flyttat.

  En del undrar hur det skulle kännas efter så länge på en plats, men det är precis som du säger att hjärtat ska känna sig hemma och det kommer det göra även på en ny adress. Förhoppningsvis i ett mindre hus = mindre att städa.

  Däremot har vi varit ganska duktiga på att slänga saker vartefter. Nu står vi dock med diverse arvegods som ska avyttras/ sparas/ säljas. Suck....

  Slutligen vill jag tacka dig. Är en ny läsare av din blogg. Gillar den mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt att bo så länge på en plats. Rota sig. Men som du skriver det verkar ju lite stort nu. Och det kan ju vara spännande med något nytt. Man behöver ju inte flytta långt om man trivs i området. Allt har sin tid. Det kanske är dax?

   Jag är dålig på att slänga...tänker för mycket "Tänk om jag skulle behöva använda denna pinne till något i framtiden" samlar på struntsaker. Kanske mitt sätt att hålla fast vid något.

   Det kan ju vara kul med ett nytt boende oxå. Ni tar säkert med det mesta så det kommer ju fortfarande kännas som ert så fort ni får in era saker.

   Lycka till med vad ni än gör....och som sagt är det verkligen boendet som är grunden för våra liv? Det blir säkert bra vilket som.

   Radera
 2. Intressant resonemang! sjalv ar jag krafta och otroligt hemmakar, det ar sa viktigt for mig att kanna mig hemma nanstans och att dar jag bor kanns som "mitt". Dock flyttar jag ganska ofta, soker ju saklart dromhemmet och vill forbattra hela tiden. Nu har jag bott i London i snart 9 ar (pa sakert lika manga adresser...) sa har kanner jag mig verkligen hemma.

  Tack for en fin blogg, man far sig ofta ett gott skratt har. Speciellt slutspelsskagg inlagget, otroligt hog igenkanningsfaktor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oxå den där känslan av att det vore kul att ha något som är MITT. Känns lite ego men jag vill ÄGA. Har inte gjort det hittills men hoppas på det inom en snar framtid. Kanske just för att det känns som om man investerar till sig själv om man gör fint och renoverar mm och inte bara får ge bort det en dag...

   London är fint varit där många gånger inte helt omöjligt att vi flyttar dit en dag. Dock verkar det sjukt dyrt med barnomsorg... om man vill ha dagis. Men man tjänar väl oxå lite mer så det jämnar kanske ut sig. Som sagt London har en skön puls tycker jag så förstår att du trivs.

   Kul att du gillar bloggen! Ja slutspelsskägget bjöd jag på... man få hänga ut sig lite så det blir kul ;-)

   Hälsa London!

   Radera