26 apr. 2012

Tack för alla fina pojkkläder. Nu slipper han bli bög.


Vår son har blivit överröst med finfina nya och begagnade bebiskläder från vänner och kollegor. Nu är han kittad. Supertack!

Dock har vi inte fått några kill-sol-glasögon. Så han får nog ärva ett par av sina systrar. Kanske smyger jag även på honom en liten söt flick-tunika när han ska springa omkring utan blöja. Och cykla det får han nog lära sig på en ärvd rosa cykel. Men hoppas att detta inte påverkar honom så att han blir sådär tjejig och gayig... men o andra sidan om han blir som Håkan Hellström är ju bara gulligt. För han är ju lite tjejig men inte gay. Eller?!

Seriöst. Jag finner det så fascinerande att vissa föräldrar verkar tro att dom kan påverka sitt barns sexualitet. Vi ska bara vara glada om våra barn får uppleva den stora kärleken. För störst av allt är ju just det. KÄRLEKEN!8 kommentarer:

 1. Vem tror det? Jag gillar tjej o kill grejer för att det är sött på respektive, har aldrig tänkt ngt annat som att påverka sexualiteten, gör folk det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns en del. Mest män som är rädda att deras söner blir homosexuella om dom "typ" vill dansa balett i stället för boxas.

   MEN självklart inte majoriteten. Jag tycker själv hela grejen med vad som är medfött i ens personlighet och vad som påverkas av ens uppväxtmiljö är intressant. Varför tycker och känner jag såhär? Är det mitt sociala eller mitt genetiska arv osv. När det gäller allt inte bara sexualitet.

   Som jag skrev har vi fått supersöta kläder till vår son som han kommer att ha på sig. Vad jag skämtsamt försökte lyfta fram är att jag troligtvis kommer att slinka på honom någon typisk "tjejpryl" då han har två storasystrar. Och att jag inte kommer att vara så svart och vit där. Jag menar om han råkar få på sig ett par prinsesstrumpor på dagis kommer jag inte ligga sömnlös för det. Det är inte så att jag kommer att försöka göra honom till flicka. :-P

   Hade faktiskt en pojke i min klass vars mamma gjorde så och han blev lite mobbad för det så det är ingenting jag eftersträvar.

   Du gillar fina tjej och kill prylar. Det gör jag med. Gillar fina saker generellt. Framför allt gillar jag fina människor. Och det ska jag försöka att förmedla till mina barn att det finaste av allt det sitter inte i vad man har på sig eller hur man ser ut utan hur fint ens hjärta är. Där sitter det riktigt fina. I hjärtat.

   Ha en fin helg <3

   Radera
 2. Hade du blivit gladare för tjejkläder till honom???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Varför skulle jag vilja ha det???
   Är ju superglad för det fina kläder han fick.

   Radera
 3. Björn sa; Skicka tjejkläderna med men då sa jag att det
  får han nog av sina systrar! Ted sover så gott i sina systrars urtvättade rosa pyjamaser, å han passar särskilt bra i den cerisrosa mössa som han ärvt av Lilly. Å till sommaren kommer han ha en rosa pikétröja! Men en klänning kommer han nog inte att ha på sig...tills den dagen han själv ber om det förstås.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha. Ja det har vi tillräckligt med. Han kommer inte vara utan ;-) Björn vill nog bara försäkra sig om att ni inte skaffar fler barn därför ge bort alla kläder ha ha.

   Låter som om din lilla prins kommer vara snajsig värre.

   Nja. klänning känns inte aktuellt här heller...eller ja kanske eftersom hans systrar redan klär på honom lite galet ha ha.

   Det är kul med kläder till barn har bara inte så mycket tid över till att frossa.

   Ha en skön helg!

   Radera