28 dec. 2012

Några bra klappar i år?



I början av en relation är julklappen så viktigt. Man klurar och fnular. Diktar och tänker till. Sedan efter några år går det utför. Man tappar liksom det där. Man anstränger sig inte lika mycket längre. Och om man gör det så blir det ibland ändå bara fel.

Jag blir lika överraskad varje år när julafton kommer... SHIT ÄR DET REDAN JUL! Medan andra är ute i god tid påbörjar jag gärna julklappsförberedelserna dagen innan.

I år den 23:e så tog vi bara en vända på stan i tjugo minuter. Vi fick köpa för max en hunka. Väldigt befriande. Men barnen blev som vanligt överrösta med klappar från höger och vänster.

Tre julklappsminnen:

1. En ful liten My little ponny som jag började gråta när jag fick. Min syster fick nämligen en mycket finare.

2. Glömmer aldrig när jag och min kompis var typ tolv år och hittade en suspekt porrbutik på söder som sålde vuxenleksaker. Där köpte vi ALLA våra julklappar till familjen. Barklocka till far, piska till bror och en mjölkbringare i form av ett kvinnobröst till mor. Tror faktisk min mor grät den julen.

3. Bästa julklappen jag fått är nog en kärlekskurs.

Har du några sköna/osköna julklappsminnen?

20 dec. 2012

Livet är inte alltid så lätt.


Det är ju inte så att alla ens problem försvinner när man blir vuxen. Snarare tvärtom. Det blir bara fler "problem" att ta tag i. Eller kalla det "utmaningar" om du vill. Men man blir kanske lite bättre på problemlösning. 

Nu när jag är vuxen och tänker tillbaka på problem jag hade som barn så känns dom problemen så små. Om någon sa "hora" till en - så tog man jätte illa vid. Det var jordens undergång om killen man var kär i - inte gillade en

Idag är man bara väldigt glad att man inte fick den där killen. Och idag förstår man, att om någon kallar en "hora", så är den människan en väldigt liten och osäker person. Som egentligen bara behöver kärlek. Men var det stora problem.

Så fort ens barn ställs inför ett problem så är man där och ska hjälpa. Men på vår minsta dotters dagis finns en skylt som är så bra. Den lyder typ:

"Varje gång du hjälper ett barn med något barnet kan göra själv - tar du bort en möjlighet för barnet att utvecklas."

Ibland är jag där lite för ofta. Försöker hjälpa till med allt. Då brukar jag tänka på ovanstående citat. För ibland kan det faktiskt vara så att hjälpa är att stjälpa.

Mardrömmen är förstås om ens barn skulle bli mobbad eller bli allvarligt sjuk. Då ska man ju självklart rycka in och hjälpa så gott det går. Att inte kunna hjälpa sitt sjuka barn måste vara det värsta en förälder kan ställas inför.

19 dec. 2012

Man sjunger julsånger med barnen



... och inser att man måste uppdatera sin repertoar.

Började sjunga snappsvisor för min dotter idag. Det är nog dags att damma av några sångböcker pronto.


18 dec. 2012

Obetalt hemmajobb


Tänker på alla där ute som gör obetalt hemmajobb. Är du en av dom? Tänk om du skulle lagt den tiden på att tjäna pengar i stället. Hade du varit miljonär nu då?

17 dec. 2012

Skit i dina vänner!






Du måste själv först se till att Du har luft - innan Du hjälper andra. Annars dräper du dig. OCH då KAN du inte hjälpa andra. Så tänk först på dig själv - sen på andra. Det är att vara osjälvisk på riktigt.

Jag tycker man ska kunna "ta" att ens vänner INTE alltid kan finnas där för en. Att dom inte alltid kan släppa allt sitt för att komma springande och stötta. De behöver inte vara dåliga vänner för det. Det kan faktiskt vara så att den vännen INTE har ork själv. I ett sådant läge är det faktiskt bättre att få stöd från någon annan. Någon som har kraft. 

Jag menar att det är bättre att få hjälp av någon som har en stabil flotte. Än av någon som verkar sjunka. På så sätt klarar sig alla bättre i slutändan.

Om man begär att en vän alltid ska finnas där, fast den personen går igenom en jobbig tid, hur bra vän är man själv då? För då begär du ju att den personen ska dräpa sig själv för att försöka rädda dig.

MEN! HAR du kraft och inte hjälper en vän... då kan du se dig om efter en ny vän - i helvetet.

Sov gott - samla kraft!

14 dec. 2012

Den där sotade looken skulle nog passa mig




Man kanske skulle ta och börja sminka sig ändå. Köra lite svart sotat runt ögonen. Det skulle ju täcka både rynkor och mörka ringar. Och har man tur, så kanske någon misstar en för att vara cool. Så där cool som Maja Ivarsson i The Sounds verkar vara.

Ha en skön helg alla vardagshjältar! 

13 dec. 2012

Det blir ingen Lucia i år



Det bestämde rektorn på vår förskola. Det är så härligt med privata förskolor. Dom kan göra lite vad som. Vara lite som Gud.

Men Oj vad har hänt? Är skolan bombhotad? Nej, nej, nej. Vet ni vad anledningen var? Snö. Det snöade som bekant för ÅTTA dagar sedan. DET är anledningen till varför dom ställde in Lucia som alla föräldrar och barn sett fram emot sedan midsommar. Det är fortfarande snö på gården.

Ehhh då undrar jag lite försiktigt. Kan man inte vara inne som alla andra förskolor om det inte går att vara ute? För jag (och alla andra föräldrar) hade sett fram emot att få se våra stolta små barn stå där framme och sjunga falskt med snea luciakronor, dåligt sittande stjärnstrutar och illa koordinerad gång.

Och vad gör man nu. Ska jag vara svennebanan och tyst och fint bara acceptera eller skriva brev till rektorn? Man vill ju inte bita den hand som föder ens barn?

// Bitter/Sur/Ledsen mamma

12 dec. 2012

Allt är inte guld som glimmar


 

Min dotter tyckte mina tänder såg ut som guld när vi var ute i snön. Dags att dra ner lite på teet... eller boka en tid för tandblekning... eller skylla på att i kontrast till vit snö så ser allt benvitt gult ut.

11 dec. 2012

Han är mer släkt med krokodilerna än aporna

För det finns ingen i familjen som kan rulla så mycket och våldsamt som vår åttamånaders bebis. Han rullar som en krokodil som försöker ha ihjäl en antilop. Behöver jag es nämna att det är jag som är antilopen. Snart får krokodilen flytta till egen säng där han får simulera sina dödsrullningar på en nalle i stället.

Och att byta blöja på honom när han ligger på rygg är bara att gömma.

10 dec. 2012

Man går på julfest...

...och NÄSTAN lovar sig själv att aldrig mer dricka igen... men redan på söndagen är jag ute med tjejmaffian och kan tänka mig ta ett glas vin ändå. Tur att jag då hade bilen. 

Bilen hade jag inte i fredags när jag var på en julgala på nya Friends arena. Det var jag och 7999 personer till. Det kändes dagen efter som om jag skålat med alla. Så går det när en ovan kossa är ute och roar sig efter 8 månaders arrest.

5 dec. 2012

Facebook





...och kriget mot snön fortsätter. Kriget mellan nord och syd fortsätter oxå. Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda.

Snö - Sthlm 1-0

3 dec. 2012

I HUVUDET PÅ EN AD






Kanske skulle man ta en sådan där ADHD medicin... så man får hjälp med att fokusera. Men jag har ju inte ADHD...men kanske har jag ADD? Den diagnosen verkar ju stämma... bara det inte tar bort det där kreativa kaoset...Jag vill ju fortsätta vara AD*...

Alla dessa diagnoser fortsätter att fascinera mig. Finns det en enkel lösning att bara bli kvitt sina dåliga sidor...som typ att betala räkningarna i tid?

Lyssnade på Karlavagnen med Peter Walbeck när vi bilade till Ume. Det handlade om ADHD och om man var för eller emot att medicinera.

Här är även ett test... jag tror nog INTE att jag har det... men är grymt sugen på en medicin som får mig att städa här hemma ;-)

* AD = Art Director