25 feb. 2011

Doesn't it look like...

Jag tog ett glas vin på kulturhuset med min underbara amerikanska vän i onsdags. Hon berättade om en gång hon hade varit "kreativ och jobbat med händerna". Hon hade målat en abstrakt tavla och ville ha djup i bilden så hon byggde upp tavlan med papier mache. Hennes man kom hem och sa att den var ju fin men - "doesn't it look like a giant vagina". Men upp på väggen skulle den. Efter några veckor började bitar falla sönder och ramla ner. Vet inte om tavlan fick ett namn men ett passande skulle kanske vara "The fallen vagina"
Ha en underbar helg alla och -PUSSY POWER!

24 feb. 2011

Inspirerande jobbresa


Jag gillar att resa. Det ger mig alltid nya idéer...och sovtillfällen.


23 feb. 2011

Skakig


Igår krockade jag för första gången i mitt liv. Det gick väldigt långsamt och ingen skadade sig. Bilarna blev dock smashade. Jag har darrat och varit skärrad hela kvällen. Det första jag gjorde när jag kom hem var att ta ett glas vin. Vin och bilkörning går verkligen inte ihop men efter en sådan här händelse så känns det väldigt skönt att kunna ta ett glas och slappna av. Usch jag tänker på vad som skulle kunna ha hänt. I fortsättningen kommer jag att ha ännu större respekt för snövallar som skymmer sikten och hala gator. Saken blev ju inte bättre av att det var dotterns dagisfrökens bil jag körde in i.
- Maaaaamma de e fröken!

22 feb. 2011

Me + Nina Ricci = Sant


Köpte Nina Ricci's EdT som e formad som ett äpple på flygplatsen. 25% rabbat skulle det vara. Men hittade den sedan på nätet flera hundra kronor billigare...well well. Jag brukar inte använda parfym och när jag gör det så försöker jag inte ta på för mycket. (Sambo allergisk) Så går jag hela tiden och luktar på handleden, tvångstanke. Ungefär som när man var liten och hade luktsuddigum. Det skapar ett beroende liksom. Vi får väl se om folk skockar sig eller skingrar sig.

21 feb. 2011

Vad är egentligen bra inspiration?





Var på konstutställningen "Supermarket" på kulturhuset i helgen. Hann du inte gå dit så var det ingen större förlust. Det var - enligt min åsikt - mer kvantitet än kvalitet. Synd, jag hade hoppats på en riktig inspirationssmäll. Men även saker som man inte tycker är bra kan ju inspirera. Kanske kan dom pippande kaninerna eller båset med massa korvsaker ge mig inspiration till något. Jag får i alla fall mindre "kreativ ångest" av att gå på en sådan här utställning i alla fall.
Vad är egentligen bra inspiration? Något bra eller något dåligt? Kanske blir man bara inspirerad att göra något bättre? Sug på den.

18 feb. 2011

SOFFPOTATIS




Citat: Det känns som om man måste ha så många intressen om man bor där uppe i norr...jag menar man kan ju inte bara gå ut på stan och göra nåt. 

Ja, ibland måste man ju anstränga sig lite. Vi är så vana vid att bli matade av utbudet så ibland kan det kanske vara bra att få låta hjärncellerna jobba lite.

Men Visst ibland vill jag oxå bara vara en soffpotatis som blir underhållen. 

Ha en skön helg -oavsett om du ska vara en soffpotatis eller ska köra fyspass!

17 feb. 2011

Jag smörjer in dig med smör.


Min dotter började knåda mig på ryggen och jag sa - ohh vad skönt massage. - NEJ MAMMA! Jag smörjer in dig med smör så att du blir fin när pappa kommer hem.

16 feb. 2011

Kejsarsnitt - det var som att hämta ut ett brev på posten


Min underbara vän fick en liten flicka igår. Hon tog planerat kejsarsnitt och verkar mycket nöjd med resultatet. Hon och bebben mår utmärkt. Citat - det var som att hämta ut ett brev på posten.

15 feb. 2011

Alla hjärtanssovdag.

Småbarnsföräldrar som "firar" den kommersiella Alla hjärtans-dag.
Jag somnade i soffan helt utmattad strax efter tio. Mer romantiskt blir det inte. Fisksoppan var dock utsökt. http://www.tasteline.com/Recept/saffranskryddad_fisksoppa_med_lax_och_torsk dock kan man gott ha i lite potatis och paprika. Det får bli nästa gång. Hoppas ni alla hade en hjärtlig dag igår.

11 feb. 2011

- ADHD? - NEJ AD.



Träffade en kvinna som hade fått diagnosen ADHD. Hennes läkare vill att hon skulle börja medicinera sig men det vill hon inte. Det fick mig att fundera. Tänk om alla med ADHD skulle mediciners och hur skulle då medicinen påverka deras liv och prestation? Många kreativa människor sägs ha och har haft ADHD bla Einstein. Vad skulle ha hänt om han medicincerats? Är man på rätt plats så kan det nog bara vara en fördel.  Trevlig helg!

10 feb. 2011

Igår överhörde jag en tjej prata i telefon och hon lät precis som Sverker Olofsson - fast som en tjej. Naturligt för vissa, exotiskt för mig. Jag bara väntade på att hon skulle kasta något i den berömda papperskorgen men den frasen uteblev.

8 feb. 2011

Tog bussen med två hungriga barn till en öppen förskola som var stängd.





Tog en ny buss till ett barnvänligt café som oxå var stängt.
Nio-åtta-sju-sex-fem-fyra-tre-två-ett-noll... lätt att se svart. Men lyckades efter en liten ilske-explosion samla mig och hade en trevlig men något sen lunch på bibblan.




7 feb. 2011

Hur äter man en elefant?

I väldigt små tuggor. Påminde min goda vän mig om i helgen. Så bra att tänka på när man har stora projekt på gång. Funkar att applicera på allt. Prova. Nu ska jag ta mig en liten tugga av ett av mina projekt.

5 feb. 2011

FLUKTARGRANNEN

 
 

...har fått många gratisshower.
Men det bjussar jag på. Han e för gammal för internet porr 
och tror faktiskt att han dessutom är väldigt närsynt.

4 feb. 2011


En god vän är på besök. Fick veta allt om surdegsbak. Man måste tydligen mata den lilla sura degen som ligger i kylskåpet hela tiden med vatten och mjöl...jag tänker direkt på att det måste vara som att ha en Tamagotchi. Om jag skulle ha Surdegsklump så skulle jag få mardrömmar om att det är som i Gremlins, att den bara växer och blir ond.

Men brödet blir ju gott!

Ha en härlig helg alla ni underbara, det ska jag ha.

3 feb. 2011

SOPPLUNCH PÅ FRÄLSIS

Åt lunch på Frälsningsarmen igår. Gott, trevligt och alltid lika inspirerande att glo på folk som jobbar och hänger där. Såg några tatuerade gentlemän som definitivt verkar ha bytt bana i livet. Befriande.

2 feb. 2011

Älskling har du sett bebisen?




Erkännande: Två gånger har jag hittat lilla "I" ligga sovandes på golvet. Under sin spjälsäng. Hon har då rullat ur vår säng och fortsatt sova. En morgon gick jag upp och undrade var hon var men så hörde jag ett gnolande och kunde dra fram henne.

1 feb. 2011


INSPIRERANDE UTSIKT

Är tillbaks på kontoret med andra kreatörer. 
Ville jag den här gången ha en kontorsplats med fönster mot parkeringen 
eller ett rum med igenbommat fönster?